GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Undersökning: Här är populäraste frilansyrkena i Kronoberg

Växjö • Publicerad 21 maj 2022

Frilansbolaget Cool Companys genomför varje åren en frilansbarometer. Enligt undersökningen har frilansare i Kronobergs län fler uppdrag nu än under första delen av förra året. Bland frilansare i Kronobergs län är marknadsföring det populäraste yrket att ta uppdrag inom, följt av systemutvecklare och andra konsultuppdrag inom IT.

– Pandemin öppnade upp för en mer geografisk fri arbetsmarknad där människor inte är lika bundna till varken arbetsplats, stad eller knappt land. Fler arbetsmöjligheter har öppnat sig inom både frilansandet och arbetslivet i stort när man nu kan hitta jobb eller uppdrag var som helst och jobba på distans, säger Matilda Konkell, kommunikationsansvarig på Cool Company.

Bland frilansare i Kronobergs län dominerar kreatörsbranschen, och frilansare i länet har under årets första månader haft fyra procent fler uppdrag än under samma period förra året.

Fakta

Populäraste frilansyrkena i Sverige

1. Design

2. Marknadsföring

3. Fotograf

4. Skribent

5. Administratör

6. IT/data-konsult

7. Utbildning

8. Grafisk designer

9. Sälj

10. Hälsa/skönhet/mode

Källa: Cool Company/Kantar Sifo

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.