Annons

Ung kvinna åtalas – sparkade sin klasskompis i huvudet

21-åringen attackerade sin klasskompis på väg hem från skolan och sparkade henne i huvudet. Klasskompisen lyckades dock spraya rosa färg i 21-åringens ansikte – och en stund senare kunde hon gripas av polisen i Växjö centrum.
Växjö • Publicerad 19 september 2023

En 21-årig kvinna åtalas nu vid tingsrätten misstänkt för misshandel. Enligt åklagaren har hon knuffat sin klasskompis till marken och ”sparkat och stampat henne på huvudet när hon låg ner”.

Den misstänkta misshandeln inträffade i närheten av Resecentrum i Växjö för ett par veckor sedan.

Annons

21-åringen hade blivit ovän med sin klasskompis, en kvinna i 18-årsåldern, och när de båda var på väg till Resecentrum från sin gymnasieskola i centrala Växjö uppstod bråk. Enligt flera vittnen attackerade 21-åringen klasskompisen och fällde henne till marken. När kompisen låg ner fick hon ta emot flera sparkar mot huvudet. Men klasskompisen lyckades ta upp en försvarssprej med rosa färg som hon använde mot 21-åringen, som träffades av färgen i ansiktet och på händerna.

Den misstänkta 21-åringens händer färgades rosa av försvarssprayen. Foto från polisens förundersökning
Den misstänkta 21-åringens händer färgades rosa av försvarssprayen. Foto från polisens förundersökning

21-åringen försvann efter bråket in på Resecentrum och försökte tvätta av sig färgen medan flera polispatruller letade efter henne. En patrull lyckades en stund senare lokalisera henne i centrum oh hon greps och anhölls, misstänkt för grov misshandel.

Den utsatta kvinnan klarade sig med lindriga skador men fick uppsöka sjukvården.

När 21-åringen förhördes nekade hon till misshandel men erkände att hon hade knuffat klasskompisen till marken efter att hon blivit provocerad och kallad för hora.

Vid den kommande rättegången blir en film från en övervakningskamera som fångade misshandeln en viktig del av åklagarens bevisning.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons