Annons

Ung man åtalas – misshandlade sin mormor med ett mjölkpaket

Det äldre paret besökte sitt barnbarn och hade med sig en ny tv, mat och snus. Men 21-åringen blev inte glad över gåvorna utan slängde i väg tv:n och kastade ett mjölkpaket som träffade hans mormor i ögat.
Växjö • Publicerad 30 augusti 2022
.
.Foto: MAXIM THORÉ

En 21-årig man som är bosatt på en mindre ort i Växjö kommun åtalas nu misstänkt för tre fall av misshandel samt olaga hot.

I våras ska 21-åringen ha ringt till sina morföräldrar och krävt att få pengar eftersom hans tv gått sönder. Morföräldrarna åkte då till hans bostad och de hade med sig en ny tv, matvaror och snus som de skänkte till honom.

Annons

Men den unge mannen blev inte alls glad över besöket. Enligt paret blev han hotfull och kastade först i väg den nya tv:n. När paret flydde ut i trapphuset kastade han matvarorna efter dem och ett mjölkpaket träffade den äldre kvinnan i ena ögat. Hon berättade senare för polisen att det kändes som att ögat gick sönder vid smällen.

När 21-åringen förhördes nekade han till misshandel och olaga hot. Han berättade att han aldrig skulle ge sig på sin egen familj men att han vid det aktuella tillfället var ”i ett konstigt tillstånd och blev skitförbannad”, när hans morfar sa att det var stökigt i lägenheten.

Han åtalas även för två fall av misshandel som inträffade i julas på ortens pizzeria. Där misstänks han ha misshandlat både pizzerians ägare och en anställd med flera knytnävsslag efter att han blivit tillsagd att inte ställa till bråk inne på restaurangen.

Den anställde yrkar på 25 000 kronor i ersättning för sina skador och ägaren kräver totalt 10 000 i skadestånd för kränkning och för att pizzerian fick stänga för dagen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons