Annons
Växjö

Ung man frias för våldtäkt mot barn

Växjö • Publicerad 22 juni 2022
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Anna Nordström

En ung man har friats i Växjö tingsrätt efter att ha varit misstänkt för våldtäkt mot barn.

Tidigare i år åtalades mannen för våldtäkt mot barn som enligt åtalet ska ha skett i januari 2018 då mannen var 16 år gammal och ska ha haft sex med en då 13-årig flicka.

Annons

Polisen fick in en anmälan om händelsen i april 2020. Men förundersökningen lades ner med motiveringen att den utpekade mannen förnekat brott och att det inte fanns tillräcklig stödbevisning.

I augusti förra året återupptogs förundersökningen efter att bevis i form av en skärmdump av en konversation på sociala medier och dagboksanteckningar åberopats som bevisning.

Nu har tingsrätten valt att fria mannen eftersom domstolen inte anser att åklagarens bevisning håller. Tingsrätten menar att flickans berättelse om att hon blivit utsatt för ett sexövergrepp är trovärdig men att det inte finns någon stödbevisning. Det är enligt domen inte ställt utom rimligt tvivel att mannen begått en våldtäkt.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons