Annons
Växjö

Ung man häktad efter DNA-träff – gjorde inbrott och misshandlade åldring

Växjö • Publicerad 19 mars 2022
En 19-årig man sitter häktad för det brutala nattliga rånet mot en 87-åring på Seminarievägen i Växjö.
En 19-årig man sitter häktad för det brutala nattliga rånet mot en 87-åring på Seminarievägen i Växjö.Foto: Carl Carlert

Här saknas innehåll

I januari i år blev en 87-årig man rånad i sitt hem på Seminarievägen i Växjö. Två gärningspersoner tog sig in i mannens bostad nattetid och attackerade 87-åringen, som fick föras med ambulans till sjukhus.

Brottet väckte stor uppmärksamhet och det har visat sig att det var fjärde gången som personer bröt sig in hos 87-åringen.

Annons

En av gärningspersonerna, en 19-årig man, har nu häktats för det brutala rånet. Hans DNA hittades på brottsplatsen, vilken ledde till ett gripande, rapporterar Smålandsposten.

19-åringen är bosatt i Tingsryds kommun och är tidigare ostraffad. Men han står under åtal för ringa narkotikabrott och det är därför som han finns med i DNA-registret. Mannen nekar till brott.

Den andre gärningsmannen är fortfarande på fri fot och polisen arbetar intensivt för att få fast honom, skriver Smålandsposten.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons