Annons

Ung man lurades av kollega – misshandlades och kidnappades av flera personer

Växjö • Publicerad 14 april 2024
Polisarm.
Polisarm.Foto: MATHILDA AHLBERG

Tre unga män och en kvinna sitter häktade efter ett kidnappningsdrama i Växjö i februari i år. Nu har de åtalats för flera våldsbrott.

Det var en natt i början av februari som polisen fick in ett larm från ett vittne om att en man i 20-årsåldern blivit misshandlad och bortförd på campusområdet. Polisen lyckades lokalisera mannen utomhus och två unga män som var med honom greps.

Annons

Mannen i 20-årsåldern ska ha fått ett sms från sin kvinnliga kollega som ville ses utanför hans bostad för att betala en skuld på tusen kronor efter ett cannabisköp. Men när mannen kom ut från lägenheten dök gänget upp och började hota och misshandla honom.

Fyra män ska ha slagit och sparkat mannen och piskat honom med en sladd i huvudet. Därefter stal de värdesaker i hans hem och drog med sig mannen in i ett miljöhus där misshandeln och dödshoten fortsatte.

De fyra männen misstänks för rån, människorov och övergrepp i rättssak och kvinnan står åtalad för medhjälp till rån och medhjälp till människorov.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons