Annons
Växjö

Ung man misstänks för grovt rån mot 87-årig Växjöbo

Växjö • Publicerad 13 maj 2022
En 19-årig man misstänks för det brutala nattliga rånet mot en 87-åring på Seminarievägen i Växjö.
En 19-årig man misstänks för det brutala nattliga rånet mot en 87-åring på Seminarievägen i Växjö.Foto: Carl Carlert

Under natten till den 7 januari i år bröt sig två rånare in i en 87-årings lägenhet på Seminarievägen i Växjö. De reste en stege på mannens balkong och bröt sig in i lägenheten. Rånarna misshandlade sedan den 87-årige mannen svårt. Den äldre mannen fick bland annat en mindre hjärnblödning och flera frakturer. Han ska enligt åklagaren ha blivit bestulen på kontanter, en klocka och två guldarmband.

Nu åtalas en 19-årig man för grovt rån. Han ska ha tappat en handske under tumultet.

Annons

– Hans DNA säkrades på insidan av en handske blandat med målsägandens DNA från blod. Handsken hittades av polisens tekniker i sängen efter händelsen sedan målsäganden avförts med ambulans, säger åklagare Tommy Sköld till Smålandsposten.

19-åringen fanns i DNA-registret eftersom han stod under åtal för ringa narkotikabrott. Mannen var innan händelsen ostraffad.

Det var den fjärde gången inom loppet av några månader som den 87-årige mannen blev bestulen. Åklagarens teori är att det på något sätt har spridit sig att han skulle ha värdeföremål hemma.

Den 19-årige mannen förnekar brott. En annan man har också delgivits misstanke om inblandning men misstankegraden är inte tillräcklig och utredningen läggs ner.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons