Annons

Ung man på moped misstänks för två överfall i Växjö – skallade äldre man i ansiktet

Vid lunchtid på lördagen inträffade två fall av misshandel på Teleborg, där en äldre man blev skallad och en kvinna blev slagen. Polisen misstänker att en ung man på moped gjort sig skyldig till båda brotten.
Växjö • Publicerad 19 september 2023

Här saknas innehåll

Vid halv ettiden på lördagen fick polisen larm om att en äldre man hade blivit misshandlad utanför Willysbutiken på Skoguddevägen.

– Det var en ung man som hade slängt sin moped på ett slarvigt sätt utanför butikens entré. När den äldre mannen påpekade att det var en ”dum parkering” blev han skallad i ansiktet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Mannen föll omkull efter skallningen och han fick skador i ansiktet.

– Vi fick fram uppgifter från vittnen till händelsen som gör att vi misstänker en man i 25-årsåldern för den här misshandeln.

Den utpekade mannen har ännu inte förhörts om misstankarna mot honom.

En kort stund efter händelsen vid Willys hörde en kvinna av sig till polisen och anmälde att hon hade blivit misshandlad när hon var ute och gick med sin barnvagn på Teleborg.

– En man hade kört förbi henne med sin moped och utdelat ett slag mot hennes överkropp. Det rör sig om en helt oprovocerad misshandel, fortsätter Robert Loeffel.

– Eftersom även den här mannen körde moped misstänker vi att det rör sig om samma gärningsman vid båda misshandlarna. Vi ska nu titta igenom övervakningsfilmerna från butiken.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Herman Rydeberg
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons