Annons

Ung rökare blev tillsagd – knäade vakt flera gånger i skrevet

När ordningsvakten sa till den unga rökaren att fimpa uppstod stort tumult vid Resecentrum.
Nu åtalas en 16-årig flicka för att flera gånger ha knäat vakten i skrevet.
Växjö • Publicerad 14 oktober 2022
Ordningsvakt.
Ordningsvakt.Foto: MATHILDA AHLBERG

Händelsen som nu har lett till åtal inträffade i somras utanför nya kommunhuset i Växjö centrum. En ordningsvakt som befann sig vid Resecentrum sa till en 16-årig ficka som väntade på bussen att hon inte fick röka vid perrongerna.

Då uppstod stort tumult. Enligt vakten vägrade flickan att fimpa och han bestämde sig efter flera tillsägelser att hon skulle avlägsnas från området. Men när han tog tag i henne gjorde hon kraftigt motstånd och han blev knäad mellan benen flera gånger. Därefter fick han ner flickan på marken och belade henne med handfängsel i väntan på polisen.

Annons

Enligt flickan var vakten ”ganska otrevlig” och hon erkände att hon knäade honom i skrevet. Hon berättade vidare för polisen att hon hade pausat sin ADHD-medicinering vid tillfället. Utan medicinerna, berättade flickan, blir hon ”extra känslostyrd och tänker inte riktigt på vad hon gör”.

Nu åtalas hon vid Växjö tingsrätt misstänkt för våld mot tjänsteman. Ordningsvakten – som drabbades av smärtor mellan benen i ett par dagar – yrkar på 8 000 kronor i skadestånd för kränkning.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons