Annons
Växjö

Ung spritlangare hade 68 liter svartsprit

Växjö • Publicerad 29 mars 2024
Den 22-årige Växjöbon blev avslöjad när han hämtade fem flaskor med påstådd Koskenkorva som inte var äkta från ett förråd.
Den 22-årige Växjöbon blev avslöjad när han hämtade fem flaskor med påstådd Koskenkorva som inte var äkta från ett förråd.Foto: Tullkriminalen

En ung man har åtalats för olovlig befattning med sprit och olovlig försäljning av alkohol efter att ha haft 68 liter svartsprit i flaskor med Koskenkorvaetikett. Men alkoholhalten var 2,3 volymprocent lägre än det som anges på etiketten och analyser visar att vätskan innehöll glycerin.

Tullkriminalens spanare ska ha haft koll på mannen och sett hur han hämtat flaskor med vodkaetiketter från ett förråd på Framnäsvägen. Spanarna ska också ha sett hur 22-åringen sålt tre flaskor till en man på en parkering vid Samarkandområdet.

22-åringen dömdes nyligen för smuggling efter att, tillsammans med en vän, haft drygt 50 liter vodka i väskor från Tyskland.

Mannen som köpte de tre flaskorna på parkeringen har åtalats för olovlig befattning med sprit.

MISSA INTE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons