Annons

Ung trio döms för klädstölder

Två av flickorna tog på sig butikens kläder under sina egna och den tredje bar ut en väska fylld med plagg. Nu döms de alla tre för ringa stöld.
Växjö • Publicerad 22 augusti 2023
Polisarm.
Polisarm.Foto: PETTER ARVIDSON

Tre flickor i 15-årsåldern har dömts vid Växjö tingsrätt för ringa stöld. Flickorna gick i våras på samma skola och en fredagseftermiddag i april tog de bussen till butiken Lager 157 på Handelsplats Ill i Växjö för att stjäla kläder.

Två av flickorna tog på sig kläder från butiken under sina egna kläder i provrummen och den tredje la ner kläder i en väska. Men när trion lämnade butiken gick larmet i gång och personalen upptäckte klädstölderna.

Annons

Värdet på de stulna plaggen uppgår enligt domstolen till cirka 1 100 kronor och de tre döms därför för ringa stöld.

Alla tre flickorna, som är hemmahörande i Växjö, är tidigare ostraffade och de döms till 2 500 kronor vardera i dagsböter och de ska också betala 1 000 kronor var till Brottsofferfonden.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons