Annons
Växjö

Ung Växjöbo gripen på Arlanda – misstänks ha hanterat mordvapen

Växjö • Publicerad 14 februari 2022

En 19-åring greps i fredags misstänkt för att ha hanterat vapnet som användes vid mordet på Bokelundsvägen i september förra året.

19-åringen är bosatt i Växjö men tros ha varit utomlands de senaste månaderna. Han har varit efterlyst och när han under fredagen landade på Arlanda greps han av polis.

Annons

Mannen misstänks för grovt vapenbrott. Tidigt i mordutredningen var han häktad skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Men utredarna lyckades inte stärka misstankarna mot honom och han släpptes efter en knapp vecka.

Polisens utredning visar att en rad personer har hanterat vapnet som användes när en 28-årig man sköts till döds med fem skott tidigt på morgonen den 11 september 2021.

Den 11 september 2021 blev en 28-åring man mördad på Bokelundsvägen.
Den 11 september 2021 blev en 28-åring man mördad på Bokelundsvägen.Foto: Carl Carlert
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons