Annons
Växjö

Ung Växjömusiker kan vinna ärofyllt pris

Växjö • Publicerad 28 september 2021
Christian Lourtchik från Växjö är med och tävlar om Polstjärnepriset med sin violin.
Christian Lourtchik från Växjö är med och tävlar om Polstjärnepriset med sin violin.Foto: Toru Börtz

I januari 2022 delas Polstjärnepriset – ett pris som hyllar talanger inom klassisk musik. Med och tävlar om det åtråvärda priset är växjökillen Christian Lourtchik på violin. Så här säger han om sitt musikspelande i ett pressmeddelande:

”Jag började spela för att mina föräldrar är professionella musiker och jag har hört dem spela så länge jag kan minnas. Violinen började jag med vid fem års ålder. Jag älskar klassisk musik och inspireras av andra och därför är jag väldigt glad över att även få vara med i YOMA”.

Annons

Innan priset delas ut samlas samtliga tävlande vid ett tillfälle i november, under de så kallade Polstjärnedagarna. Där undervisas de av en samling instruktörer som förberedelse inför januaris tävling och konserter.

Därefter följer Polstjärnefestivalen i januari. Den 3 januari gör åtta delfinalister upp om de fyra åtråvärda finalplatserna. På finaldagen den 5 januari får alla fyra finalister spela tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Under konserten avgörs tävlingen och i potten ligger 50 000 kronor.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons