Annons

Unga bröder döms för misshandel inne i butik

Butikens övervakningskamera filmade när två bröder överöste en annan ung man med sparkar och slag inne i lokalen.
Nu döms bröderna – som hävdat att de agerade i nödvärn – för misshandel.
Växjö • Publicerad 28 maj 2023

Två bröder – 18 och 19 år – döms nu vid tingsrätten för misshandel efter ett slagsmål inne på Circle K-macken på Teleborg i Växjö i januari.

Butikens kamera filmade när bröderna förföljde en man i 20-årsåldern in i butiken och därinne blev han överöst med sparkar och slag. Bröderna kastade även läskflaskor och chokladkakor på mannen som klarade sig utan allvarliga skador.

Annons

Det vilda slagsmålet varade i cirka två minuter och därefter försvann parterna åt olika håll. En polispatrull kunde senare gripa bröderna i ett bostadsområde på Teleborg, efter att ha känt igen dem från butikens övervakningsfilmer från slagsmålet.

Det våldsamma bråket filmades av butikens övervakningskameror. Foto från polisens förundersökning
Det våldsamma bråket filmades av butikens övervakningskameror. Foto från polisens förundersökning

Inför rättegången erkände båda bröderna att de hade varit våldsamma mot mannen men hävdade nödvärn. Enligt bröderna hade mannen före slagsmålet varit hotfull och försökt hugga dem med en kniv vid Teleborg Centrum.

Tingsrätten underkänner nu invändningen om självförsvar, men tillägger att det inte är uteslutet att brottsoffret hade uppträtt provocerande mot bröderna.

Båda bröderna är tidigare dömda för brott och 18-åringen straffas med ungdomsvård medan 19-åringen får skyddstillsyn.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons