Annons
Växjö

Unga företagarna i Växjö kan prisas på nytt

Växjö • Publicerad 5 maj 2023
Carl Johansson & Marcus Öhrner, grundare Quiqly
Carl Johansson & Marcus Öhrner, grundare QuiqlyFoto: Urban Nilsson

Marcus Öhrner och Carl Johansson som startat företaget Quiqly AB som har skapat en tjänst som låter konsumenter styckesköpa artiklar på tidningars hemsidor, utan att behöva teckna en prenumeration har prisats flera gånger tidigare. Bland annat vann de Skapa-priset i Kronobergs län och Venture Cups regionfinal i region södra 2022.

Nu kan de unga företagarna som är ekonomistudenter på Linnéuniversitetet prisas på nytt. De är en av tio finalister i Årets unga idé 2023. Vinnaren får ett stipendium värt 250 000 kronor.

Annons

Quiqly blev nyligen det första studentdrivna bolaget att få en investering av Linnéuniversitetets holdingbolag Linnaeus Venture.

Sedan 2016 har Företagarna publicerat listan 103 unga idéer för att hylla nyskapande och världsförbättrande företagsidéer från hela Sverige. Tio av de 103 företagare som uppmärksammas på listan går till final och kan vinna Årets Unga Idé. Finalisterna ska pitcha sin affärsidé införa en jury bestående av affärsänglar och företagsledare. Vinnaren får ett stipendium på 250 000 kronor från Bengt Bengtsson SIBA-stiftelse.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons