Annons
Växjö

Ungas psykiska ohälsa ska diskuteras i Växjö

Växjö • Publicerad 21 mars 2022
Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.
Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.Foto: Pressbild

I januari publicerade VXOnews flera debattartiklar om ungas psykiska ohälsa. Ungdomar skrev en debattartikel som fick rubriken ”Växjöelever: Sluta ignorera den psykiska ohälsan bland unga” och flera partier valde att besvara den.

Den 30 mars arrangerar Socialdemokraterna ett partiöverskridande panelsamtal kring ungdomars psykiska ohälsa på IOGT-NTO. Ungdomar som skrev den första debattartikeln medverkar tillsammans med representanter från Socialdemokraterna och Centerpartiet. Dessutom medverkar ungdomsförbunden för respektive parti, SSU och CUF.

Annons

– Ungdomarnas debattartikel belyser en viktig fråga, vi har lyssnat på dem och vi måste ta deras oro på allvar. Jag delar deras oro. Ingen ung ska behöva må dåligt eller riskera att dö, det ska finnas hjälp att få, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons