Annons
Växjö

Ungdomslägenheter införs i Växjö: ”Ett viktigt steg”

Det kommunala bostadsbolaget Vidingehem i Växjö kommer från och med i vår att börja erbjuda ungdomslägenheter.
Växjö • Publicerad 14 december 2023
Lägenheterna på Emil Lindells väg 18 A och B.
Lägenheterna på Emil Lindells väg 18 A och B.Foto: Jonas Ljungdahl/Giv Akt Information

Satsningen på ungdomslägenheter i Växjö beskrivs av styrelsen som en anpassning av bolagets bostadsutbud för att möta behoven hos unga vuxna på jakt efter en bostad.

– Vi på Vidingehem är fast beslutna att skapa bostadslösningar som möter de ungas behov och underlättar deras inträde på bostadsmarknaden. Beslutet att erbjuda ungdomslägenheter är ett viktigt steg i den riktningen. Vi tror att denna förändring kommer att skapa en mer hållbar och tillgänglig bostadsmiljö för unga vuxna i Växjö, samtidigt som vi fortsätter att stödja våra nuvarande studenthyresgäster, säger Tajma Sisic, ordförande Vidingehem.

Annons

Det handlar om totalt 65 lägenheter som för närvarande är studentlägenheterna men gradvis kommer att omvandlas till ungdomslägenheter. Lägenheterna ligger på Vänortsvägen 6 E och F samt Emil Lindells väg 18 A och B men det kommer inte att påverka nuvarande studenthyresgäster utan övergången till ungdomslägenheterna sker löpande.

Enligt Vidingehems plan kommer samtliga studentlägenheter på sikt att finnas på Campus, vilket ska skapa en mer central och tillgänglig boendemiljö för studenter.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons