Annons

Ungpodden – om konstiga traditioner

I detta avsnittet av ungpodden pratar Pontus Ohlson och Thea Karlsson om konstiga traditioner i allmänhet och jultraditioner i synnerhet.
Växjö • Publicerad 21 december 2021 • Uppdaterad 17 februari 2022
Ungredaktionen 2021. Bakre raden från vänster: Kalle Fritzson, Ebba Arvidsson, Pontus OhlssonFrämre raden från vänster: Meriem Ziani, Mimosa Lu, Albert Rylander
Ungredaktionen 2021. Bakre raden från vänster: Kalle Fritzson, Ebba Arvidsson, Pontus OhlssonFrämre raden från vänster: Meriem Ziani, Mimosa Lu, Albert RylanderFoto: Calle Rydqvist

Visste ni att Lucia bara firas i Sverige till exempel?

Varför är det just granen vi har valt att släpa in varje jul och dansa runt den och varför ska man pussas under en mistel?

– En annan sak som jag tänkt på är varför familjer hänger upp mistlar hemma. Chansen är inte så stor att man möter någon som man vill pussa under den misteln, säger Pontus.

Och varför heter smällkaramell för smällkaramell när det inte är en karamell som smäller?

Pontus och Thea reder ut detta.

Pontus OhlsonSkicka e-post
Thea KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons