Annons
Växjö

Uppgifter: Emil Henrohn från Åby klar för Melodifestivalen

Växjö • Publicerad 31 oktober 2022
Emil Henrohn var en av akterna under årets VXOnews Festival som arrangerades på Stortorget under Karl-Oskardagarna 2022.
Emil Henrohn var en av akterna under årets VXOnews Festival som arrangerades på Stortorget under Karl-Oskardagarna 2022.Foto: Calle Rydqvist

Emil Henrohn från Åby, som i augusti var med på VXOnews Festival under Karl-Oskardagarna, har gjort stor succé på Tiktok. Han har över en halv miljon följare på Tiktok och hans videos har gillats nästan 25 miljoner gånger. I början av oktober utsågs han till mäktigast på svenska Tiktok.

Nu rapporterar Aftonbladet att han ska vara med och tävla i Melodifestivalen nästa år. Flera personer med god insyn bekräftar avslöjandet.

Annons

– Emil har velat ställa upp länge, och är överlycklig över att han äntligen får chansen, säger en källa med god insyn till Aftonbladet.

Det är ännu inte bekräftat att Emil Henrohn ska uppträda i Mello. I reglerna för Melodifestivalen ingår att låtskrivare och artister har munkavel som gör att de inte öppet får kommentera sin medverkan i tävlingen förrän SVT gett sitt tillstånd.

I årets Melodifestivalen tävlade fyra kronobergare. Det var Malou Prytz från Ryd samt Växjöartisterna John Lundvik, Tone Sekelius och Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons