Annons

Upplevde buss utanför villan som ett hot – kraschade in i den med sin bil

Växjö • Publicerad 4 mars 2023
Bussen fick kraftiga skador i fronten vid krocken. Foto från polisens förundersökning
Bussen fick kraftiga skador i fronten vid krocken. Foto från polisens förundersökning

Mannen var mycket berusad och när han såg att en buss från länstrafiken stannat utanför villan uppfattade han det som en hotfull situation. Han rusade ut, startade sin bil och körde rakt in i bussen. Nu åtalas han för grovt rattfylleri.

Händelsen som nu har lett till åtal inträffade i ett villakvarter i Växjö i höstas.

Annons

Polisen fick larm om en trafikolycka på en genomfartsled i kvarteret och när man kom fram visade sig att en buss från länstrafiken hade blivit påkörd av en personbil.

Polisen upptäckte även direkt den skadade bilen, som stod parkerad på garageuppfarten till en villa bara några meter från olycksplatsen.

Poliserna knackade på i villan och påträffade en man i 70-årsåldern som var mycket berusad. Polisen omhändertog hans körkort direkt och provtagningen visade att han hade cirka 1,8 promille alkohol i blodet.

Polisutredningen visade att bussföraren hade fått motorproblem och tvingats parkera bussen utanför mannens villa. Mannen hade då rusat ut ur sitt hus, satt sig i sin bil och backat rakt in i bussens front. Därefter parkerade han bilen på sin garageuppfart och gick in i huset igen.

När mannen förhördes om den udda trafikolyckan berättade han att han hade druckit mycket sprit den aktuella dagen. När han såg bussen utanför villan blandade han ihop fiktion – eftersom han höll på att läsa en deckare – med verklighet och upplevde att han var utsatt för någon form av hot.

Han berättade vidare i förhöret att han i efterhand är glad att ingen kom till skada och att hans enda tanke var att han var tvungen att stoppa bussen.

Han åtalas nu vid Växjö tingsrätt för grovt rattfylleri, ett brott som han har erkänt.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons