Annons
Växjö

Uppmaningen till kommunen: ”Återgå till ett tryggt Lammhult”

Lammhult • Publicerad 25 juni 2023
Foto: Nathalie Alvh채ll Lindahl, Sm책landsposten

I en skrivelse som skickats till kommunstyrelsens ordförande Malin Lauber och andra toppolitiker uppmanas kommunen att ge ett klart ägardirektiv till Vidingehem, så att bra och rätt personer finns i deras lägenheter i Lammhult samt att Växjö kommun omedelbart begär möte med privata fastighetsägare som har hyreshus i Lammhult och ger klara direktiv för uthyrning.

Skrivelsen är undertecknad av Per-Olof Lenegård, ordförande i Lammhults Näringsliv/Möbelriket AB och Ida Claesson, ordförande i Lammhult Samhällsförening.

Annons

Den utlösande faktorn till skrivelsen är två allvarliga händelser i Lammhult den senaste tiden. Den första ett mord som nyligen skedde i Lammhult och den andra när insatsstyrkan slog till mot en lägenhet i Lammhult.

Utöver dessa två händelser så står det i skrivelsen att ”butiker i Lammhult har mycket stora problem med ungdomar, både påverkade och inte påverkade, med stölder, uppkäftighet, betalningsvägran m.m.”

Det vittnas även om ungdomar som går runt och stryker, öppen narkotikahandel och att cyklar stjäls lite överallt.

Efter beskrivningen av situationen så står det att ”detta är inte ett samhälle som vi hade och inte idag ett samhälle som vi önskar”.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons