Annons

Uppretad hundägare kastade större sten – döms till fängelse

31-åringen var arg efter att ha blivit tillsagd att ha sin kamphund kopplad och kastade en större sten som var nära att träffa en granne i huvudet.
Nu döms han till två månaders fängelse.
Växjö • Publicerad 3 februari 2023

Här saknas innehåll

En 31-årig man döms nu vid Växjö tingsrätt för försök till misshandel efter en händelse i ett bostadskvarter på Teleborg i augusti i fjol.

Två kvinnor som bor i kvarteret stod och pratade när de såg 31-åringen ta upp en större sten som han kastade mot dem. Enligt kvinnorna ven stenen, som var stor som ett ägg, endast några decimeter förbi den enas huvud.

Annons

En av kvinnorna berättade för polisen att hon vid ett tidigare tillfälle sagt till 31-åringen att han borde ha sin kamphund kopplad när han rastade den. Hon hade även hört att han hade blivit konfronterad av andra grannar om den okopplade hunden och då ”blivit vansinnig”.

När 31-åringen förhördes erkände han att han kastat stenen. Han berättade att han den aktuella dagen var på allmänt dåligt humör och han var även irriterad på sina grannar som han tyckte ”tittade konstigt” på honom och tjatade om att han skulle använda koppel. Han tillade dock att han visste att stenen inte skulle träffa kvinnorna.

Men enligt domstolen kan han inte ha haft sådan kontroll över sitt kast att han med säkerhet kunna veta att stenen inte skulle träffa.

Mannen – som sedan tidigare förekommer under 25 avsnitt i belastningsregistret – döms till två månaders fängelse och han måste betala 10 000 kronor i skadestånd till den grannen som var närmast att bli träffad.

Montage.
Montage.Foto: Lars-Göran Rydqvist
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons