Annons

Uppretad man släpptes från Växjös polishus – begick ett nytt brott direkt

31-åringen var mycket uppretad när han släpptes ut från arresten i polishuset och började skrika skällsord mot poliserna. Sedan började han filma med sin mobil – och greps direkt.
Växjö • Publicerad 3 december 2023
Polishuset i Växjö. Arkivfoto
Polishuset i Växjö. ArkivfotoFoto: Filip Sjöfors

Händelsen som nu har lett till åtal inträffade utanför Växjös polishus en tidig morgon förra hösten. En 31-årig man hade på grund av berusning fått spendera natten i arresten och när han skulle släppas ut på morgonen hade han enligt polisen en mycket dålig attityd.

Enligt polisen fick de fysiskt leda ut 31-åringen och när han lämnades ute på gatan började han skrika diverse okvädningsord mot dem. Han tog därefter upp sin mobil och började filma både poliserna och polishusets innergård.

Annons

Det skulle 31-åringen dock inte ha gjort. Eftersom polisbyggnaden är ett skyddsobjekt beslutade poliserna att han skulle gripas misstänkt för brottet olovlig avbildning av skyddsobjekt.

31-åringens mobil togs i beslag där filmen säkrades och han fördes in i polishuset för förhör. ”Misstänkt hånflinar mot förhörsledaren, uttrycker håll käften samt fortsätter vara verbalt aggressiv, förhöret avslutas”, står det i polisens förundersökning.

Snart väntar rättegång i Växjö tingsrätt för 31-åringen gällande det olagliga mobilfilmandet. Polishuset är sedan flera år klassad som ett skyddsobjekt och det finns flera skyltar på byggnaden som informerar om att det inte får avbildas.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons