Annons
Växjö

Upprustade badplatsen på Evedals invigd

Växjö • Publicerad 2 juni 2024
Växjö kommun har utvecklat området kring Evedals badplats.
Växjö kommun har utvecklat området kring Evedals badplats.Foto: Växjö kommun

Sedan förra årets badsäsong har Växjö kommun byggt nya mötesplatser och bryggor vid Evedals badplats. Dessutom har hopptornet renoverats och en ny flytbrygga för sjöräddningen kommit på plats.

Under söndagen invigdes de olika nyheterna. Kommunstyrelsens ordförande Malin Lauber (S) och Thomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, höll invigningstal och det renoverade hopptornet invigdes av Växjö simsällskap.

Växjö kanotklubb bjöd på uppvisning och möjligheten att testa att paddla kanot och sjöräddningssällskapet visade upp sina båtar och svävare. Dessutom var den nya fritidsbanken på plats.

Växjö kommun har satsat miljoner på att rusta upp Evedals badplats och en byggnad för omklädningshytter, toaletter och kiosk stod klar i fjol.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons