Annons
Växjö

Utbildning i Växjö försvinner

Växjö • Publicerad 3 oktober 2023 • Uppdaterad 4 oktober 2023
Foto: Olof Elfverson

Kronoberg är en av två regioner i landet som inte upplever svårigheter med att rekrytera nya busschaufförer. Men nu läggs bussförarutbildningen i Växjö ner vilket kan få konsekvenser.

Det är Yrkesakademin som har beslutat sig för att lägga ner bussförarutbildningen.

Annons

– Trots att det exempelvis råder en mycket stor förarbrist inom transportsektorn så kommer det inte in det antal sökande som branschen behöver, som Arbetsförmedlingen har uppskattat som behov och som vi har dimensionerat vår verksamhet för. Vi tvingas anpassa verksamheten efter den verkliga efterfrågan, säger Martin Modig, vd för YrkesAkademin AB.

YrkesAkademin AB ansökte tidigare i september om en företagsrekonstruktion med målet att rädda verksamheten, jobb och samhällsviktiga utbildningsplatser.

– Det är ett mycket tråkigt och tufft beslut att ansöka om rekonstruktion men vi måste ta ansvar i det här ansträngda läget och skapa långsiktigt hållbara förutsättningar för verksamheten, säger Martin Modig, vd för YrkesAkademin AB.

Yrkesakademin ska minska sin personalstyrka med 200 anställda och har bland annat sagt upp avtalen med Arbetsförmedlingen för 29 arbetsmarknadsutbildningar i landet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons