Annons
Växjö

Utomhusbadet ska renoveras för miljoner

Växjö • Publicerad 14 januari 2024
Lammhultsbadet.Foto: David Johansson

Lammhultsbadet, som ägs av kommunen, är i stort behov av renovering. Det handlar bland annat om renoverade bassänger, hopptorn samt dusch- och omklädningsrum. Dessutom ska ledningarna till och från bassängerna till teknikrum och intilliggande sprinkleranläggning besiktigas och filmas.

– Vi vet att det här är ett väldigt uppskattat bad, både för Lammhultsborna och andra. Det är den enda utomhusbassängen vi har i vår kommun, säger Tomas Ekelius, kultur- och fritidsförvaltningens chef, till Smålandsposten.

Annons

Enligt Smålandsposten är förutsättning för renoveringen att bassängerna töms på vatten och det påverkar brandskydd hos grannen som är Abstracta. De två bassängerna är företagets vattenmagasin för sprinklersystemet och kommunen anser att kopplingen mellan badet och Abstracta är en ”komplicerande faktor med oklarheter i servitut och avtal mellan fastigheterna”.

Växjö kommun ska nu göra en översyn av hur ansvars- och driftförutsättningarna ser ut för Lammhultsbadet.

Växjö kommun vill komma igång med renoveringen, som beräknas kosta runt fem miljoner kronor, så fort som möjligt så att det inte påverkar sommarsäsongen.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons