Annons
Växjö

Utredning: Riv parkeringshuset vid sjukhuset

Växjö • Publicerad 21 maj 2024
Parkeringshuset på lasarettsområdet i Växjö stängde den 15 mars.
Parkeringshuset på lasarettsområdet i Växjö stängde den 15 mars.Foto: Elvedin Basic

På grund av svagheter i konstruktionen stängdes parkeringshuset på Centrallasarettet i Växjö i mitten av mars. Det var en säkerhetsåtgärd och för att byggnadens skick skulle kunna utredas.

Enligt utredningen som en arbetsgrupp med bland annat konsulter har gjort skulle det krävas mycket omfattande åtgärder för att renovera parkeringshuset och det skulle ta både lång tid och kosta mycket pengar. Därför föreslår utredningen att byggnaden ska rivas.

Annons

– Det är framför allt omfattande skador på parkeringshusets bärande konstruktion och de komplexa renoveringar som kommer att krävas som gör att en rivning är det alternativ som rekommenderas, säger Region Kronobergs fastighetschef Patrik Hjelm.

Garaget är ungefär 40 år gammal. Enligt regionen är parkeringssituationen på sjukhusområdet nu hanterbar men de ska ta fram en lösning på kort sikt men även göra utredningar för en mer permanent lösning där det finns olika alternativ.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons