Annons
Växjö

Utställning för flera hundra tusen försvunnen från stadsbiblioteket

Växjö • Publicerad 25 augusti 2022 • Uppdaterad 7 september 2022
Växjö Bibliotek.
Växjö Bibliotek.Foto: Tekla Höckert

Cirkusdirektören, skådespelaren, författaren och fotokonstnären Henry Bronett ställde i maj ut sin utställning ”Berättelsen så här långt om mamma och Alzheimers” på Växjö stadsbibliotek. Nu har utställningen, som legat i en låst lokal på Växjö stadsbibliotek, försvunnit.

– Det är prekärt. Den har ett marknadsvärde på över 300 000 spänn, säger Henry Bronett till Smålandsposten.

Annons

Efter att ha synts på Växjö stadsbibliotek packades utställningen ner och personalen lät Bronett ha kvar den i ett låst utrymme över sommaren. När han förra veckan kontaktade biblioteket visade det sig att utställningen med 157 fotografier på akvarellpapper med tillhörande texter var borta.

– Vi har inte hittat den. Det är ett mysterium. Det har verkligen letats. Jag har gått runt i olika utrymmen, säger biblioteksassistent Jörgen Svedlund till Smålandsposten.

För att ta sig in i den låsta lokalen krävs nyckeltagg men loggen går inte så långt tillbaka att man har kunnat spåra vem som låst upp för att flytta pallen utställningen var packad på.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons