Annons
Växjö

V vill se extra satsning för att öka simkunnigheten

Växjö • Publicerad 21 februari 2022
.
.Foto: BJÖRN TILLY

Vänsterpartiet i Växjö kommun vill stärka simundervisningen i kommunen efter att simundervisningen och simskolor periodvis varit helt inställda under pandemin. Partiet har lämnat in en skrivelse till utbildningsnämnden och kultur- och fritidsnämnden där de skriver att de vill att kultur- och fritidsnämnden tillsammans med utbildningsnämnden arbetar fram en modell för hur den uteblivna simundervisningen kan kompenseras.

– En konsekvens av pandemin har varit att såväl den kommunala som den föreningsdrivna simundervisningen blivit starkt lidande, säger Håkan Frizén, Vänsterpartiets ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

Annons

Partiet menar att en skuld har uppstått på grund av de inställda simundervisningarna och simskolorna och att kommunen har möjlighet att betala tillbaka med en del av det stora överskott som Växjö kommun gjorde under 2021.

– Den här satsningen tror vi är nödvändig för att ta igen det som våra barn och elever tappat under de senaste två åren. Det handlar om att fullgöra sitt uppdrag som utbildningsanordnare, men självklart också om säkerhet och att göra allt vi kan för att alla barn i Växjö kommun ska kunna bada på ett säkert sätt, säger Pernilla Ramström som är ersättare i utbildningsnämnden.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons