Annons
Växjö

Kraftig brand i lastbil – Söderleden fick stängas av

På onsdagsmorgonen började det brinna i en lastbil. Vägen är fortfarande avstängd.
Växjö • Publicerad 10 november 2021

Strax före klockan sju på onsdagsmorgonen fick SOS ett larm om en brand i en lastbil på Söderleden i Växjö. Branden har släckts men vägen är fortfarande avstängd och kommer troligtvis att vara det fram till klockan 11 på onsdagsförmiddagen.

Enligt Johan Jonsson, räddningsledare vid Värends räddningstjänst i Växjö, startade branden under tiden som lastbilen körde. Vad det var som orsakade branden är ännu oklart. Chauffören tog sig ut ur fordonet och inga övriga personskador har rapporterats.

Annons

– Branden började under färden. Lastbilschauffören har uppgett att han såg ett sken och lågor som flammade upp. Och sedan gick det snabbt, säger Johan Jonsson.

Han berättade vid tiotiden på förmiddagen att räddningstjänsten räknar med att vägen måste vara avstängd i bägge körriktningarna ett par timmar till.

– Vi behövde dra ut all last från fordonet på vägbanan och det tar tid att sanera vägen från all bråte.

bild 1/3
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons