Annons

Våldsamt när polisen grep ung man i Växjö – misstänks för fem olika brott

När poliserna skulle kontrollera den unge mannen i centrala Växjö på torsdagen uppstod stort tumult. Nu sitter han anhållen, misstänkt för totalt fem brott.
Växjö • Publicerad 29 september 2022 • Uppdaterad 30 september 2022

Här saknas innehåll

Vid fyratiden på torsdagseftermiddagen skulle polisens särskilda fokusgrupp – som har som främsta uppgift att bekämpa kriminaliteten i Araby/Dalbo-området – kontrollera en man i dryga 20-årsåldern.

– Kontrollen skedde i centrala Växjö och den här personen började göra mycket kraftigt motstånd och han försökte slå till en av poliserna. Poliserna hittade en större summa pengar, narkotika samt ett knivliknande föremål som han hade på sig, säger Daniel Lennartsson som är jourhavande förundersökningsledare vid Kronobergspolisen.

Annons

Daniel Lennartsson vill inte gå in på hur mycket pengar som mannen hade på sig vid gripandet. Kontanterna har nu tagits i beslag.

Mannen – som är känd av polisen sedan tidigare – sitter nu anhållen. Misstankarna mot honom gäller penningtvättsbrott, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, grovt brott mot knivlagen samt narkotikabrott av normalgraden.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons