Annons

Våldtäktsman i Växjö döms till fängelse

Växjö • Publicerad 27 februari 2024
Kvinnan våldtogs på en parkbänk på Bäckgatan i Växjö. Foto från polisens förundersökning
Kvinnan våldtogs på en parkbänk på Bäckgatan i Växjö. Foto från polisens förundersökning

Tre års fängelse. Det blir straffet för den 21-årige man som i mitten av december våldtog en kvinna på en parkbänk på Bäckgatan i Växjö. Kvinnan hade varit på ett nöjesställe i centrala Växjö och satt på bänken för att vänta på sina föräldrar som skulle komma och hämta henne.

I väntan på hennes skjuts ska mannen ha kommit fram och erbjudit sig att värma henne. Därefter ska han ha våldtagit henne på bänken. Det var en handling som enligt tingsrättens dom var jämförlig med samlag med hänsyn till kränkningens art.

Annons

När kvinnans föräldrar kom fram i en taxi avlägsnade sig 21-åringen men han blev upphunnen och konfronterad. Mannen har nekat till brott och hävdat att han inte har gjort något mot kvinnans vilja och att det ”inte är brottsligt att ha sex”.

Tingsrätten slår fast att det inte finns något i utredningen som talar för att kvinnan på något sätt ska ha samtyckt till sex. Mannen döms till tre års fängelse och ska betala 215 000 kronor i skadestånd.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons