Annons
Växjö

Valstugorna på plats på Stortorget

Växjö • Publicerad 10 augusti 2022

Ett tydligt tecken på att det börjar närma sig val är att valstugor placeras ut längs Storgatan i Växjö. Under onsdagen öppnade flera av partiernas valstugor upp.

Två av partierna som öppnat är Socialdemokraterna och Moderaterna. Socialdemokraterna har en röd container medan Moderaterna än så länge kör ett tält på platsen där deras valstuga tidigare val har stått. Moderaterna har även en egen lokal på Storgatan där partiet också kommer att finnas.

Annons

Vänsterpartiet inviger sin valstuga under torsdagen. Vänsterns valstuga är i år byggd av mestadels återbrukat material. Panelen är från ett flerbostadshus i Braås och alla bjäkllag är byggda av ett hopplock av gammalt virke som sågats om till reglar.

– Vi ser det som en möjlighet att göra ett tydligt politiskt exempel. Klimatkrisen är ett faktum och om vi ska klara den behöver vi förändra hur vi ser på t.ex. konsumtion och cirkulära system, säger Maria Garmer (V).

Vid valstugorna kommer partierna kunna möta väljarna, svara på frågor och kampanja inför valet till riksdagen, regionen och kommunen som hålls den 11 september.

Vänsterpartiets valstuga. På bild finns Eli Mårtensson och Maria Garmer.
Vänsterpartiets valstuga. På bild finns Eli Mårtensson och Maria Garmer.Foto: Vänsterpartiet Växjö
Moderaterna har slagit upp ett tält men har även sin lokal på Storgatan och flaggar för att det kan komma överraskningar.
Moderaterna har slagit upp ett tält men har även sin lokal på Storgatan och flaggar för att det kan komma överraskningar.Foto: Moderaterna
Socialdemokraterna har en röd container som valstuga.
Socialdemokraterna har en röd container som valstuga.Foto: Socialdemokraterna Växjö
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons