Annons
Växjö

Vänsterpartiet vill satsa på kollektivtrafiken – föreslår chocksänkning av priset på årskort

Kronoberg • Publicerad 12 juni 2022
Foto: Oscar Appelgren

Vänsterpartiet i Region Kronoberg har presenterat sitt budgetförslag för 2023. I budgeten satsar partiet bland annat på ökad grundbemanning, utfasning av hyrpersonal, arbetstidsförkortning på akuterna och förlossningen och sommarlovskort för ungdomar.

Vänsterpartiet vill långsiktigt att kollektivtrafiken ska vara avgiftsfri för alla och föreslår i ett första steg att pensionärer och personer med sjuk- och aktivitetsersättning ska tillåtas åka avgiftsfritt för att därefter successivt utökas med fler grupper. Dessutom vill Vänsterpartiet göra det billigare med ett årskort på kollektivtrafiken. Partiet vill ha ett så kallat klimatkort för 3 650 kronor om året istället för 12 350 kronor som motsvarande kort kostar idag.

Annons

Vänsterpartiet vill också ha ett tak för antalet listade patienter per läkare till 1100 på länets vårdcentraler. Enligt partiet skulle det ge en stabil läkarbemanning, förbättrad vård och minskat behov av hyrläkare.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons