Annons
Växjö

Vänsterpartiets vallöften: Satsningar på skolan och stoppa vinstuttagen i de kommunala bostadsbolagen

Växjö • Publicerad 24 augusti 2022
Foto: Henrik Petersson

Vänsterpartiet i Växjö kommun har presenterat sina vallöften inför valet den 11 september. Partiet vill skapa ett jämlikt samhälle och menar att de kommunala verksamheterna kraftigt behöver förstärkas.

Vänsterpartiet ser skola och förskola som prioriterade områden och vill ge barn och elever förutsättningarna de behöver för att nå sin fulla potential. Partiet vill bland annat att kommunen ska erbjuda två- eller flerlärarsystem på fler skolor, höja takten i arbetet med renovering och nybyggnation av skollokaler, utveckla fritidsgårdsverksamheten och utöka öppettiderna med en extra dag per vecka i hela kommunen samt ge mer resurser till elevhälsan för att förebygga psykisk ohälsa.

Annons

Partiet föreslår också att kommunen ska göra det enkelt att göra klimatsmarta val med fler pendlarparkeringar, kollektivtrafik med rimliga avgifter och ett starkare cykelnätverk.

Vänsterpartiet vill att vinstuttagen ur de kommunala bostadsbolagen ska stoppas och att kommunala hyresrätter inte ska säljas ut.

Dessutom vill partiet ha en utökad fältverksamhet, att medborgarkontor ska finnas i både Växjö och på mindre orter och att trygghetsboenden ska byggas i alla kommundelar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons