Annons
Växjö

Väntetiderna för mammografi har gått ner

Växjö • Publicerad 16 juni 2023

Det har varit väldigt långa väntetider för mammografi i Region Kronoberg men nu har väntetiden för bröstcancerscreening minskat och är nere på den nationella riktlinjen på 24 månader.

– Personalen har gjort ett fantastiskt arbete och tagit sig an den här utmaningen. Takten i det dagliga arbetet har ökats och alla har jobbat väldigt hårt för att kunna undersöka fler, säger Jessami Hedlund, avdelningschef IT Förvaltning & Mammografienheten.

Annons

Regionen har tampats med långa väntetider sedan pandemin och har därför prioriterat området ich gett extra resurser. Dessutom har hyrläkare tagits in för att beta av kön.

Region Kronoberg har ett mål att tidsintervallet för bröstcancerscreeningen ska vara på 20 månader.

I Kronoberg kallas alla kvinnor i åldrarna 40–74 år till regelbunden, kostnadsfri hälsoundersökning med mammografi på mammografisektionen i Ljungby eller Växjö.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons