Annons
Växjö

Vapenexpert fick ett 70-tal vapen omhändertagna

Växjö • Publicerad 15 januari 2024
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Polisen har omhändertagit ett 70-tal gevär hemma hos en vapenexpert i Kronobergs län. Polisen anser inte att hans larmsystem håller måttet efter att ha inspekterat vapenexpertens förvaring.

Mannen har haft ett stort antal vapen som han förvarat i en larmad kassun, ett kraftigt betongskåp. Under polisens inspektion genomfördes ett test av larmet men ingen signal ljöd. Vapenexperten menar att han var så stressad under inspektionen att han tryckte på fel knapp och att han hade problem med synen vid det tillfället.

Annons

En stund senare genomfördes ett nytt försök och då hördes en svag signal inifrån bostaden. Polisen menar att larmsystemet inte håller måttet enligt gällande regelverk och har därför omhändertagit ett 70-tal skjutvapen med tillhörande ammunition, ljuddämpare och tillståndsbevis.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons