GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man anhållen efter väpnat butiksrån i Rottne

Under torsdagskvällen larmades polis till Ica-butiken i Rottne efter att en man beväpnad med ett pistolliknande föremål hotat personalen i butiken.
Rottne • Publicerad torsdag 20:19 • Uppdaterad fredag 10:01
Rån mot Ica-butiken i Rottne under torsdagskvällen den 24 november.
Rån mot Ica-butiken i Rottne under torsdagskvällen den 24 november.Foto: Carl Carlert

Mannen ska ha fått med sig bland annat cigaretter och snus innan han lämnade platsen.

– Vi skickade dit patruller omgående och inledde en sökinsats direkt. Vid klockan 20.50 kunde vi gripa en man misstänkt för rånet. Det är en man i 50-årsåldern som hittades i närområdet, säger Filip Annas på polisens ledningscentral.

Mannen ska enligt polisen ha hotat en av butikens anställda med ett pistolliknade föremål. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med det väpnade rånet.

Händelsen rubriceras som grovt rån och vapenbrott.

Under natten till fredagen förhördes den misstänkte.

– Mannen är numera anhållen på sannolika skäl för grovt rån, säger Per Bergendahl, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö, strax efter klockan 05.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.