Annons

Var femte företag riskerar varsel

Växjö • Publicerad 27 december 2023
Många företag känner oro för framtiden.
Många företag känner oro för framtiden.Foto: Pexels

Det är tufft för många företag och sedan mitten av 2022 har har företagen i Kronobergs län haft en sämre utveckling än normalt. En ny undersökning från Svenskt Näringslivs företagarpanel visar att andelen företag som tror att de kan behöva varsla, eller säga upp, personal ökar. I Kronobergs län ser 22 procent av företagen en risk för varsel under det kommande halvåret.

– Det är många företag som har det svårt just nu, särskilt inom byggbranschen. Vår farhåga är tyvärr att problemen håller på att sprida sig även till andra branscher. Företagens planer och förväntningar är väldigt låga, säger Ulrica Bennesved, regionchef på Svenskt Näringsliv i Kronobergs län.

Annons

Under det senaste kvartalet svarar fyra av tio företag att deras försäljning har sjunkit och var fjärde anger att de har dragit ner på sin personalstyrka.

– Förväntningarna är låga och många företag svarar att de tror att försäljningen sjunker eller är oförändrad det närmaste året, säger Ulrica Bennesved.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons