Annons
Växjö

Vårdcentral i Växjö blir digital

Växjö • Publicerad 23 augusti 2022
Vårdcentralen Teleborg i Växjö
Vårdcentralen Teleborg i VäxjöFoto: Urban Nilsson

Från och med den 31 augusti blir vårdcentralen Teleborg digifysisk som innebär att patienterna kan söka vård digitalt via sin smartphone, surfplatta eller dator och efter en bedömning bli hänvisade till rätt vårdprofession på vårdcentralen. Patienterna kan även chatta med vårdpersonal, ha videosamtal samt boka och avboka tider.

– Den tekniska utvecklingen ger oss nya möjligheter, där vi inom vården kan göra mer för fler patienter. I arbetet som pågår på vårdcentralen Teleborg är ambitionen att kunna möta patienternas förväntningar på vården, vad gäller tillgänglighet och delaktighet, säger Linda Pantzar projektledare för omställningen på vårdcentralen Teleborg.

Annons

Vårdcentralen ska med ett mer effektivt vårdflöde kunna prioritera bättre och lägga tid på de patienter som har störst behov.

– Att det blir en digifysisk vårdcentral innebär inte att all vård ska ske digitalt. Vi kommer fortsatt erbjuda fysiska besök när det behövs. Syftet med de digitala tjänsterna är att skapa en mer tillgänglig vård och att patienten ska hamna hos rätt vårdprofession snabbare, säger Linda Pantzar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons