Annons
Växjö

Vården missade röntgen – patient gick med fraktur i nacken i två veckor

Växjö • Publicerad 12 maj 2024
Foto: Johan Christensen

Region Kronoberg gör en anmälan enligt Lex Maria efter att en missad röntgenundersökning ledde till att en patient fick gå med en obehandlad fraktur i nacken i två veckor.

Efter att en person vid skogsarbete ramlat och slagit i huvudet tog sig personen till vårdcentralen där läkaren kallade på ambulans som tog patienten till akuten.

Annons

På akutmottagningen blev patienten dock inte undersökt med röntgen utan sårskadan syddes och patienten fick gå hem. Patientens smärtor i nacken blev värre och personen tog sig till vårdcentralen flera gånger där läkare ordinerade smärtlindrande tabletter.

Det var först efter ungefär två veckor som sjukvårdspersonalen upptäckte att röntgen inte genomförts och en efterföljande skiktröntgen visade att patienten hade fraktur i halsryggen.

Patienten opererades på ett universitetssjukhus och enligt Region Kronoberg har ingen bestående funktionsnedsättning påvisats till följd av den försenade diagnosen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons