Annons
Växjö

Vårdförbundets blockad utökas – kan beröra Växjö

Växjö • Publicerad 8 maj 2024
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Vårdförbundet, Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Sobona har inte kommit överens om ett nytt avtal. Därför har Vårdförbundet beslutat om konfliktåtgärd övertids-, mertids- och nyanställningsblockad som bland annat berör Region Kronoberg.

Nu har fackförbundet utökat sitt varsel till kommuner och Växjö kommun finns med på listan. Det är den kommunala hälso- och sjukvården, däribland hemsjukvården, som omfattas av blockaden.

Om ingen överenskommelse sker på nationell nivå kommer blockaden att träda i kraft den 20 maj klockan 16. Det innebär att Vårdförbundets medlemmar inom avtalsområdet inte ska jobba övertid eller mertid och att arbetsgivaren inte får göra nyanställningar inom de yrkesgrupper som omfattas av blockaden. Varslet omfattar även oorganiserade inom Vårdförbundets avtalsområde.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons