Annons

Vårdslöshet i trafik när buss och bil krockade på väg 25 i Växjö

Växjö • Publicerad 16 januari 2024
Foto: Carl Carlert

Klockan kvart i elva på tisdagsförmiddagen kom larm om en trafikolycka med flera inblandade fordon på riksväg 25 strax öster om Växjö, mellan Fagrabäcksrondellen och Risinge.

– Det var inget för räddningstjänsten utan det är polisens ärende, säger ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan.

Annons

Enligt polisen kan det ha inträffat någon lättare sammanstötning mellan en buss och en personbil på vägen.

– Det är inga personskador och inget fordon behöver bärgas. Det talas om lättare plåtskador, berättade Katarina Rusin vid polisens ledningscentral.

Trafikverket skrev på sin hemsida att det rörde sig om ett fordonshaveri med den stillastående bussen.

På eftermiddagen meddelade polisen att personbilen hade kört ut framför bussen på vägen vilket ledde till en mindre kollision mellan fordonen med plåtskador.

– Bilföraren har efter krocken avvikit från platsen och vi har upprättat anmälningar om vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats. Gärningspersonen är okänd, säger Katarina Rusin.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons