Annons
Växjö

Varuhuset vill öppna i Växjö

Växjö • Publicerad 16 juni 2021
Rami Jensen, vd för danska möbelkedjan Ilva.
Rami Jensen, vd för danska möbelkedjan Ilva.Foto: Mikael Bo

Den danska inredningskedjan Ilva satsar i Sverige. Den 1 juli öppnar de ett nytt varuhus på Härlövs handelsplats i Kristianstad och om ett par år är planen att de ska ha ett antal nya varuhus i södra Sverige, däribland Växjö.

– Vi vill gärna öppna sex till åtta butiker i Sydsverige. Vi kan se på onlineförsäljningen att vi säljer varor också utanför Malmö, säger Rami Jensen till Kristianstadsbladet.

Enligt tidningen tittar Ilva bland annat på Helsingborg, Lund och Växjö. Butikskedjan har sedan tidigare ett varuhus i Sverige. Det öppnade i Malmö år 2005.

– Vi har potential att nå ut till många fler människor och bli ännu mer kända i Sverige. Vi är redo att växa mer och expansion är den primära vägen, säger Rami Jensen, vd för Ilva, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons