Annons
Växjö

Växande Växjöföretaget kan vinna pris

Växjö • Publicerad 8 oktober 2023
Therese Lundstedt, vd Colix.
Therese Lundstedt, vd Colix.Foto: Michaela Thornstrom

Växjöföretaget Colix, som har en egenutvecklad plattform som gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar, fortsätter att växa.

Nu kan företaget också prisas på Breakits SaaS Summit 2023. Colix är ett av sju företag som är finalister i kategorin ”Årets SaaS-nykomling”.

Annons

Företagets vd, Therese Lundstedt, listades nyligen på Breakits lista över Power Players of SaaS Sweden, där 199 nyckelspelare inom SaaS listades. Hon har tidigare också utsetts till Framtidens kvinnliga ledare samt en av Näringslivets superkommunikatörer.

SaaS står för Software as a service, alltså mjukvara som tjänst. Det är IT-tjänst som tillhandahålls över internet. SaaS beskrivs som en distributionsmodell för mjukvaruprogram där programmen är tillgängliga direkt via en webbsida eller app som inte kräver installation och leverantören står för infrastrukturen och den teknisk expertisen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons