Annons
Växjö

Växjö ansöker om att få arrangera SM-veckan

Växjö • Publicerad 26 februari 2022
Simning och parasimning är två av sporterna under SM-veckan.
Simning och parasimning är två av sporterna under SM-veckan.Foto: jens christian

Växjö vill vara värd för SM-veckan och har sökt arrangörskap för år 2025 och 2026.

– Vi känner att Växjö är en fantastisk idrottsstad och idrottskommun att vi kan klara av det här värdskapet på allra bästa sätt, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Växjö kommun, till Smålandsposten.

Annons

Det finns dock ett bekymmer. Växjö har ingen facilitet som erbjuder en 50-metersbassäng. Som Vxonews tidigare rapporterat finns det planer på en ny simhall i Växjö, men Jon Malmqvist tror inte att en ny simhall kommer att stå klar redan 2025.

Skulle Växjö bli godkända som arrangörer skulle mästerskapet därför hållas i den nuvarande simhallen på kortbana om 25 meter.

Beslut om värdstad för SM-veckan sommar 2025 och 2026 meddelas senast den 15 november i år.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons