GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjö är en av landets bivänligaste kommuner

Växjö • Publicerad 23 juni 2022 • Uppdaterad 23 juni 2022

Växjö kommun har de senaste åren omvandlat gräsytor till äng och blommande mark, planterat växter som gynnar pollinatörer och skapat fler biparadis. Nu rankas Växjö kommun som en av landets mest bivänliga kommuner och hamnar på plats tolv i Naturvårdsverkets rapport över Sveriges bivänligaste kommun 2022.

205 kommuner i landet har besvarat årets enkät, som ligger till grund för rapporten. Naturvårdsverket utgår från kriterier som planeringsunderlag, praktiska åtgärder, avsatta medel och samarbete med andra aktörer samt drivkrafter och hinder.

I topp hamnar Sollentuna kommun för andra året i rad.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.