Annons
Växjö

Växjö är premiärstad för Klas Östergrens turné

Växjö • Publicerad 12 april 2023
Pressbild.
Pressbild.Foto: Charlie Drevstam

I en ”Östergren om Östergren”, en intervjubok från 2007 så för författaren och tidigare medlemmen av Svenska akademin Klas Östergren ett samtal om författarskap med sin vän och förläggare Stephen Farran-Lee. Nu blir projektet en scenföreställning och de två åker på turné med start i Växjö, på Växjö teater den 21 september.

”Att prata är en sak, att samtala är svårare. Att få något sagt är svårast av allt. Men man måste försöka, så länge någon orkar lyssna.” Skriver Klas Östergren i ett pressmeddelande.

Annons

Scenföreställningen är tänkt att, likt intervjuboken från 2007, vara ett samtal om författarhantverket. Men den ska även skildra Klas Östergrens liv och verk.

Det kommer även att finnas musikaliska inslag under höstens turné i form av musikern Mattias Alkberg. Han ska framför specialskriven musik inspirerad av Klas Östergrens litterära värld. Mattias Alkbergs band The Bear Quartet har fått sitt namn från ett jazzband i Klas Östergrens generationsroman "Gentlemen".

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons