Annons
Växjö

Dammsugare orsakade rökutveckling i radhus

Enligt uppgifter till SOS har det börjat brinna i en dammsugare.
Växjö • Publicerad 8 maj 2021

Här saknas innehåll

Räddningstjänsten är på plats på Vretvägen i Växjö. Detta efter ett larm om att det har börjat brinna i ett radhus. Larmet inkom strax före klockan 15 på lördagen.

Enligt inringaren har det börjat brinna i en dammsugare, men räddningstjänsten har inte bekräftat det än, berättar SOS händelsecentrum.

Annons

Vid halv fyratiden på eftermiddagen var styrkorna från Värends räddningstjänst tillbaka på stationen. Enligt insatsledaren var det en dammsugare som hade orsakat utryckningen. De boende hade råkat suga upp en kolbit som gjorde att det blev rökutvecklingen i bostaden. Det löstes genom att brandmännen vädrade ut huset under några minuter.

Ambulansen och polispatrullen som var på väg till platsen kunde vända innan de kommit fram, efter att ha fått information om att det endast var rök från en dammsugare.

Foto: Pressbild Värends Räddningstjänst
Johannes TurstamSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons