Annons
Växjö

Budbil stals och tömdes – hittades i lågor

En budbil stals under tisdagseftermiddagen i Växjö och tömdes på närmare 100 paket.
Någon timme senare hittades budbilen i lågor.
Växjö • Publicerad 7 september 2021 • Uppdaterad 8 september 2021

Föraren av budbilen var inne i en fastighet på Hovshaga i Växjö och lämnade ett paket vid 17-tiden när budbilen blev stulen.

– Vår förare var på väg in och hade glömt kvar nyckeln i tändningslåset. Man såg väl sin chans då, och att bilen var full, säger Linus Bergström, ägare till Swiftec som är underleverantör till den aktuella budfirman.

Annons

Någon timme senare hittades samma budbil på Skogsnäsvägen i Växjö, tömd på paketen och satt i lågor. Enligt Linus Bergström var det närmare 100 paket i lasten som stals.

– De måste ha tömt den väldigt snabbt, säger Linus Bergström.

Han berättar att de ser väldigt allvarligt på att föraren lämnade kvar nyckeln i tändningslåset. Detta är numera förbjudet och man kan dömas till böter, eftersom man inte kan förhindra att någon obehörig kör iväg med bilen – som i detta fall.

– Vi ser på det med största allvar, men mer kan jag inte säga just nu. Vi är glada över att ingen kom till skada, säger Linus Bergström.

Det var blandade leveranser i lasten från olika e-handelsföretag. De som fick sina paket stulna har blivit kontaktade. Polisen har i nuläget inga misstänka för brotten.

Foto: Johannes Turstam
Filip BolmgrenSkicka e-post
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons